Una trentena de persones, majoritàriament de Sant Joan de Vilatorrada, s'han concentrat al Pla de Lledoners per reclamar unitat als partits independentistes. Coincidint amb l'acte de JxCat d'inici de campanya per a les eleccions generals del 10-N, el col·lectiu el formen diverses formacions com l'ANC, Òmnium Cultural i els CDR, entre d'altres. Els manifestants portaven pancartes on es llegia: 'Vergonya de polítics', han expressat que es seguiran concentrant als actes de les formacions independentistes per reclamar una única llista unitària que doni més força a l'independentisme.

Carles Puigdemont ha fet la seva intervenció - per videoconferència en directe des de Bèlgica- i ha conclòs amb aquesta frase: "Dels noms dels repressors no en quedarà res més que el record fosc i tenebrós de ser servils súbdits de l'últim Borbó que va gosar reprimir els catalans". L'expresident ha asseverat que cada vegada més gent s'adona que "Espanya és un problema per la democràcia europea", i ha comparat l'Estat amb Turquia i Xina. Al seu torn, la cap de llista de JxCat al 10-N per Barcelona, Laura Borràs, ha demanat no oblidar que els "presos polítics" no poden continuar amb les seves vides.

El míting ha comptat amb la presència dels consellers Damià Calvet i Jordi Puigneró, a més de candidats de JxCat al Congrés i Senat, i de la JNC. L'anomenat Joan Bonanit ha clos l'acte.

Abans de començar el míting de campanya, Borràs ha conversat amb membres dels CDR. Segons ha explicat a la premsa de manera informal, la xerrada amb el col·lectiu ha estat respectuosa i amistosa. Quan ha pujat a l'escenari, la candidata de JxCat ha agraït als CDR que retiressin la pancarta "per respecte als presos polítics".