El conductor d'un turisme va morir ahir a la tarda en un xoc frontal a l'autopista C-16al seu pas pel terme municipal de Manresa. L'accident va tenir lloc al carril en sentit Barcelona, just després de l'entrada que hi ha entre el polígon de Bufalvent i el Pont de Vilomara, al punt quilomètric 49. La persona finada és Jorge Sotomayor, exjugador de bàsquet, de 42 anys i veí de Badalona. Amb el TDK Manresa va disputar una lliga d'estiu a Alcoi, l'any 2000.

Segons van indicar fonts del Servei Català del Trànsit (SCT), l'accident es va produir quan, per causes que encara s'estan investigant, un dels vehicles va envair el carril contrari en un punt en què només hi ha una cadena que fa de separació. El mateix SCT va assenyalar que el conductor mort és el del vehicle que no va envair el carril contrari.

La conductora que va saltar cap la part contrària de la via va resultar ferida de caràcter greu i va ser traslladada pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. A més, els Bombers van haver de fer tasques d'alliberament per rescatar-la del vehicle accidentat.

Arran de l'accident, es van formar cues importants i els vehicles que circulaven per l'autopista en sentit Barcelona van ser desviats per la C-16C fins passades les 9 del vespre.

Al lloc dels fets hi van actuar tres dotacions dels Mossos d'Esquadra, tres dels Bombers i dues del SEM.