Una adolescent de 17 anys que va ser víctima d'una brutal violació grupal a la regió boliviana de Oruro, en l'oest del país, va morir després d'agonitzar durant poc més de dues setmanes en un hospital, segons va informar aquest divendres una font judicial.

Aquest dissabte se li va practicar l'autòpsia al cos de la noia, ha explicat als mitjans el fiscal departamental de Oruro, Orlando Zapata."Lamentem aquest fet per la família. És un cas molt dur, molt fort", ha agregat Zapata, que també ha recomanat als qui són pares que "facin un control més rigorós dels seus fills en etapa escolar" per a evitar desenllaços fatals com aquest.

Els acusats per aquest succés són quatre adolescents de 16 i 17 anys, els qui estan detinguts preventivament en un centre de rehabilitació per a menors, investigats pel delicte de violació amb agreujant.Després de la mort de la noia, el Ministeri Públic podrà "ampliar el tipus penal" i canviar-lo a feminicidi, va dir el fiscal.Zapata ha agregat que s'espera un informe forense que indiqui si els quatre acusats van consumir alguna droga a més de les begudes alcohòliques.

El succés va ocórrer el passat 16 d'octubre, quan els quatre joves van acordar trobar-se amb la víctima i altres tres amigues per a consumir begudes alcohòliques en un domicili de la ciutat de Oruro, segons va informar la Fiscalia en conèixer-se el cas.La noia va a ser ingressada en estat crític amb diagnòstic reservat

La noia, que va acudir sola a la trobada, va perdre el coneixement després de consumir dos gots de beguda i quan va despertar "no recordava l'ocorregut, sentia molt fred i presentava un fort dolor en els malucs, fet que no li permetia posar-se dempeus", va informar llavors el Ministeri Públic.

L'adolescent va aconseguir sortir del domicili i va ser auxiliada per transeünts que la van traslladar a un hospital, on va ser ingressada en estat crític amb diagnòstic reservat.El fet va causar tal commoció que el Govern bolivià va crear una comissió per a investigar el cas i atendre personalment la víctima.

El ministre de Justícia, Héctor Arce, va cridar l'atenció en el seu moment per la quantitat de violacions grupals que s'han donat al país en els últims mesos.