Unes 500 de persones s'han manifestat aquesta tarda de dilluns a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per expressar el seu rebuig a la sentència de l'Audiència de Barcelona que va condemnar a la "manada de Manresa" per abusos sexuals i no per violació.

L'Audiència de Barcelona va condemnar dijous passat a penes d'entre 10 i 12 anys de presó per un delicte d'abús sexual a cinc dels sis processats per violar per torns una menor de 14 anys a Manresa (Barcelona), tot i que la Fiscalia els acusava d'agressió sexual en entendre que la víctima va ser intimidada.

La sentència ha causat malestar en els col·lectius feministes i fins i tot l'alcaldessa de Barcelona, ??Ada Colau, que aquesta tarda ha acompanyat durant uns minuts la protesta a la plaça de Sant Jaume, l'ha qualificat d' "indignant" per les penes imposades per "violar a grup a una menor inconscient ".

La protesta de rebuig a la sentència d'aquesta tarda ha estat convocada pel col·lectiu "Novembre feminista" i els manifestants ha corejat lemes com "Abús és violació", "Si maten a una ens maten totes" i "A baix el patriarcat i el sistema patriarcal".

Madrid, Màlaga, Oviedo, entre altres ciutats, també han acollit aquest vespre manifestacions contra la sentència de la "manada de Manresa".