Dos acusatsdurant la nit de la festa major del 2018 s'enfronten a una petició de la fiscalia de tres anys de presó o la seva expulsió de l'Estat espanyol i la prohibició de tornar-hi durant un període total de vuit anys.

Els fets, que és previst que es jutgin avui a Manresa, van passar la nit del 23 de juny del 2018 quan els dos acusats presumptament es van acostar a la víctima quan aquesta caminava pel carrer Sant Martí de Sant Joan de Vilatorrada per anar a buscar el cotxe.

Aleshores, un home el va agafar pel coll i mentre el colpejaven per tot el cos va aprofitar la situació per robar la cartera i el telèfon mòbil a la víctima.

El ministeri públic acusa els dos processats d'un robatori amb violència pel qual demana per a ells una pena de tres anys de presó. A canvi d'aquesta pena, el ministeri fiscal proposa la seva expulsió de forma immediata de l'Estat espanyol, on els acusats es trobaven en situació irregular en el moment dels fets. També demana la prohibició que els acusats puguin tornar a l'Estat durant un període vuit anys a partir de la data de la seva eventual expulsió.

Els dos lladres van ser detinguts el mateix dia del robatori quan fugien, amb més gent, amb cotxe de Sant Joan de Vilatorrada per la carretera de la Lemmerz, en el marc d'un control dels Mossos d'Esquadra. Segons diu la fiscalia, es va poder recuperar el telèfon mòbil de la víctima però no la seva cartera.