Els Mossos d'Esquadra va detenir dimarts un veí de Berga que presumptament va estafar més de 50.000 euros majoritàriament a persones d'edat avançada. Segons van explicar ahir els Mossos d'Esquadra, el detingut, de 24 anys d'edat, hauria portat a terme 12 delictes d'estafa a més de diverses temptatives que si s'haguessin acabat materialitzant li haurien reportat també més de 55.000 euros més dels que presumptament ja va estafar.

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, durant el mes d'octubre passat es van cometre diversos delictes d'estafa al Berguedà, fet que va posar en alerta el cos policial.

El presumpte estafador, segons van explicar les mateixes fonts policials, utilitzava sempre el mateix modus operandi.

La majoria de víctimes del presumpte estafador eren persones d'edat avançada amb les quals contactava fent-se passar per un treballador de l'entitat bancària i, amb el pretext d'evitar que fossin víctimes d'una estafa, aprofitava per accedir a les seves dades bancàries.

L'home contactava amb les seves víctimes generalment per via telefònica però alguna vegada fins i tot s'havia desplaçat fins al domicili de la víctima i es van veure en persona.

Un cop havia aconseguit les dades de les presumptes víctimes, l'home feia diferents extraccions bancàries o realitzava compres d'aparells electrònics a través d'Internet. Els Mossos d'Esquadra han comptabilitzat un total de 12 estafes consumades per un import total de 51.216 euros i diverses temptatives d'estafa per un total de 55.084 euros.

Després de diverses gestions d'investigació, el 10 de novembre els Mossos van localitzar i detenir el presumpte autor dels fets a la ciutat de Berga.

La investigació es manté oberta, ja que no es descarta que el detingut estigui implicat en més fets. L'arrestat, que ja tenia un antecedent per fets similars, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga dimarts mateix i va sortir en llibertat.