Dos terços de la ciutat de Venècia estan sota les aigües després d'una crescuda d'1,5 metres, i aquesta és ja la pitjor setmana de marees des que es van començar a registrar, el 1872, fa segle i mig.

Les autoritats havien alertat que la crescuda podria arribar als 160 centímetres aquest diumenge en la plenamar, prevista per les 13.10 hores, encara que finalment s'ha quedat per sota.

El rècord de crescuda està en 194 centímetres, una dada de 1966, i dimarts passat es van aconseguir els 187 centímetres, lluny de les marees habituals d'entre 80 i 90 centímetres.

Danys d'uns mil milions d'euros

La plaça de Sant Marcos està totalment inundada malgrat el treball de centenars de voluntaris que proven de pal·liar les conseqüències de la crescuda. L'alcalde, Luigi Brugnaro, estima els danys des de dimarts en uns 1.000 milions d'euros.

Mentre, a Florència i a Pisa les autoritats vigilen el riu Arno davant la crescuda provocada per les intenses pluges, i en el riu més llarg d'Itàlia, el Po, que passa pel Torí, també s'ha detectat un increment del cabal d'uns 1,5 metres.