El grup municipal de Junts per Sant Fruitós de Bages, a l'oposició a l'Ajuntament, va fer públic ahir un comunicat, després de l'onada de robatoris registrats aquest cap de setmana a la urbanització de les Brucardes, en què demana a l'equip de govern municipal (Gent Fent Poble) que «prioritzi les inversions en els temes de seguretat per davant de qualsevol altra qüestió». En aquest sentit reclamen més presència policial durant les nits i també que s'instal·lin càmeres de vigilància com les que ja hi ha als accessos a diversos nuclis del municipi a la resta de zones habitades de la població.

També insten que s'ajornin inversions importants en alguns projectes i que aquestes es destinin a millorar les mesures de seguretat al municipi.

Entre els dos dies, divendres 15 i dissabte 16 passats, a les Brucardes de Sant Fruitós de Bages es van consumar un total de tres robatoris en habitatges i hi va haver dos intents més d'accedir a cases de la mateixa urbanització. Aquesta concentració de robatoris ha tingut lloc després que a la zona no se n'hagués registrat cap des del mes de maig passat.

Segons va assenyalar ahir en un comunicat la formació de Junts per Sant Fruitós, «ja en la legislatura passada vàrem demanar més dotacions per incrementar el nombre de policies locals, i això no ha succeït».

En el mateix comunicat, la formació subratlla que «ens trobem que per a un municipi que té més 22 quilòmetres quadrats, cinc nuclis de població diferents, cases aïllades i un gran nombre de polígons, durant la nit només disposa d'una patrulla formada per un vehicle i dos agents, una dotació que per a nosaltres és del tot insuficient».

En aquest mateix escrit, Junts per Sant Fruitós argumenta que «trobem bé que l'Ajuntament demani a les altres institucions més mesures de seguretat, però també és cert que des del mateix Ajuntament es podria fer molt més del que es fa».

Així, citen que, per exemple, «tenim encara dos nuclis de població sense càmeres de vigilància (la Rosaleda i Torroella de Baix), no s'ha incrementat la plantilla d'agents de Policia Local, no s'han posat pilons retràctils ni s'han pres mesures en totes les urbanitzacions per il·luminar millor les zones més vulnerables o amagades, no s'ha plantejat la figura dels vigilants (que en altres municipis estan donant molt bons resultats) i en canvi s'inverteixen quantitats molt elevades de diners en altres qüestions que podrien demorar-se una mica en el temps, com ara el projecte per construir un skate park al polígon Riu d'Or, valorat en gairebé sis-cents mil euros i que s'ha aprovat fa pocs dies».

«Per això demanem al govern municipal que posposi aquest projecte per uns mesos i destini els diners a millorar la seguretat del nostre municipi», conclou el comunicat.