Dos veïns de Castellbell i el Vilar, I.H.F. i M.G.T, seran jutjats dilluns vinent a l'Audiència de Barcelona acusats i, en el cas del primer, també per un delicte contra la salut pública. Les penes que demana la Fiscalia són de 5 i 2 anys, respectivament. En principi hi ha un acord amb la fiscalia pel qual els dos acusats accepten les penes, encara que aquest haurà de ser ratificat davant del jutge just a l'inici del judici. En el cas que finalment sigui així, la vista oral quedarà suspesa.

Els fets jutjats es remunten al 2017. Segons l'escrit d'acusació, «els dos processats, actuant de comú acord i moguts per un ànim d'enriquiment il·lícit i falsari, rebien bitllets de 50 euros de país estranger i d'autor no identificat a través d'un apartat postal de l'oficina de correus de Castellbell». Aquest bitllets, afirma el text, eren «fraudulents» i ambdós tenien la intenció de «col·locar-los al mercat». Concretament, la fiscalia detalla que el 31 d'octubre del 2017 es va interceptar un sobre a l'oficina de correus del municipi en el qual hi havia 20 bitllets de 50 euros. Posteriorment, en escorcolls fets als domicilis dels processats, es van localitzar deu bitllets falsos més, nou a casa d'I.H.F. i un a la de M.G.T.

A més dels bitllets, a l'habitatge d'I.H.F., i sempre segons l'escrit d'acusació, els agents també hi van trobar una bàscula de precisió i substàncies estupefaents (cànnabis, MDMA i heroïna) i van observar que el comptador de l'electricitat estava manipulat per no haver de pagar.

I en una altra intervenció a l'oficina de correus, el 3 de novembre del 2017, es va trobar un paquet adreçat a I.H.F. amb «97 comprimits de color lila i amb la forma de l'escut del FC Barcelona» que van resultar ser MDMA, amb un preu al mercat d'11 euros per unitat.

Per tot això, el ministeri fiscal demana 2 anys per a M.G.T. per un delicte de falsificació de moneda; i per a I.H.F., 2 anys pel mateix delicte, 3 per un delicte contra la salut pública i 3 mesos per defraudació de fluid elèctric. En el cas de M.G.T., tot i que té antecedents, aquests no són computables per aquesta causa i la fiscalia no s'oposa que la seva pena de presó sigui suspesa.