Un intern de la presó de Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada ha estat evacuat en estat greu després de provocar un incendi a la seva cel·la. Segons han explicat fonts del departament de Justícia, l'intern es trobava al departament especial de règim tancat (DERT) quan poc abans de les vuit del matí ha provocat l'incendi a la seva pròpia cel·la, de la qual es resistia a sortir, segons les mateixes fonts.

El reclús ha estat evacuat en helicòpter a l'hospital de a l'hospital de la Vall d'Hebron amb cremades a les mans i a l'esquena. Com a conseqüència del foc, també s'ha evacuat un altre pres, aquest en ambulància a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, que ha patit una intoxicació per inhalació de fum.

Un total de tres funcionaris han intervingut, amb rapidesa, en l'extinció i l'evacuació i posteriorment també han passat un reconeixement mèdic rutinari.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activitat un total de cinc dotacions: quatre ambulàncies i un helicòpter, que és el que ha traslladat el pres que ha resultat ferit greu.