Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones en el marc de l'operació d'una operació contra dos grups de lladres que relacionen amb els robatoris dels últims dies a Sant Fruitós de Bages.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra ha portat a terme l'operació a última hora d'aquest divendres. A part dels robatoris d'aquesta última setmana de les Brucardes i el de Pineda els lladres també estan relacionats amb delictes del mateix tipus a Sant Cugat del Vallès i Valldoreix.

Segons el cos policial, en l'operatiu s'han fet aquestes sis detencions i també s'han intervingut nombrosos objectes que ara s'hauran de relacionar amb els robatoris.

Aquest dijous a la tarda, Sant Fruitós de Bages va patir dos nous robatoris, un a la urbanització de Pineda de Bages i un altre a les Brucardes. Precisament en aquesta urbanització, divendres i dissabte de la setmana passada ja s'hi van produir tres robatoris i dues temptatives més, fet que disparar totes les alarmes. Els robatoris de la setmana passada van motivar que per una banda, dilluns al migdia es convoqués la junta de seguretat local, en la qual hi ha presents representants del consistori i també de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. El mateix dilluns al vespre, també es va convocar una reunió de veïns a les Brucardes, en la qual hi van assistir Mossos d'Esquadra que van explicar que es tracta de delinqüents amb un alt nivell de professional i que van definir com els «Messi» dels lladres.

A més a més, arran dels dos darrers robatoris d'aquest dijous al municipi, l'alcalde Joan Carles Batanés ha demanat explicacions al conseller d'Interior Miquel Buch i li ha enviat també una carta en la qual reclama que el govern català actuï per tal de poder desarticular aquestes bandes de lladres. Precisament, el missatge que ha volgut transmetre l'alcalde al conseller és que preventivament, a nivell municipal, «han fet els deures» i cal la intervenció de l'executiu català. Per aquest motiu, el batlle també demana una trobada amb el màxim responsable d'Interior. La mateixa carta s'ha fet arribat a Eloi Hernández, president del Consell d'Alcaldes del Bages. Batanés recorda que a Sant Fruitós ja han pres nombroses mesures per evitar robatoris, com la instal·lació de càmeres als principals accessos que permeten localitzar vehicles sospitosos.

L'Ajuntament també ha anunciat per a dilluns que ve a 2/4 de 9 del vespre una reunió amb veïns de Pineda de Bages per abordar la qüestió.