Als jutjats de Manresa hi ha asse-nyalats, per a aquesta setmana, un total de sis judicis per casos de violència masclista. Es tracta de casos diversos procedents del jutjat especialitzat en violència contra la dona que hi ha a la capital del Bages, dels quals detallem els més destacats. D'altra banda, es dona la circumstància que en dos judicis si els acusats acaben sent culpables seran reincidents.

En un dels casos que es jutja, segons l'escrit de conclusions provisionals, la dona i l'agressor van iniciar una discussió, l'home la va insultar i li va acabar llançant el comandament del televisor i a més la va agafar pels cabells. A més, quan ella va voler demanar auxili, va intentar prendre-li el telèfon, i li va fer mal de nou. Més endavant, l'home també hauria enviat diversos missatges amb l'objectiu d'«humiliar» la seva parella. La fiscalia demana per a ell tres anys de presó, a més d'una ordre d'allunyament, que ampliï la que ja hi ha vigent.

En un altre dels casos que es jutjaran, segons fiscalia, l'home va bufetejar la dona i la va empènyer. L'agressor, en aquest cas, s'enfronta a 10 mesos de presó i també es demana una ordre d'allunyament de la vícimta de 300 metres.

Dos reincidents

En dos dels casos en els quals els presumptes agressors són reincidents ara s'enfronten al judici per haver trencat l'ordre de prohibició d'acostament a la víctima, que va lligada també amb la prohibició de comunicar-s'hi a través de qualsevol mitjà, i en un dels casos també per agressió.

En el primer dels casos que arriba a judici, l'acusat havia estat condemnat per un delicte lleu d'injúries que comportava la prohibició de comunicar-se i aproximar-se a la víctima durant quatre mesos. Abans d'aquest termini de temps, segons la fiscalia, l'acusat va trencar l'ordre judicial i ara s'enfronta a un any de presó.

En l'altre cas, l'home havia estat condemnat a 3 anys de presó però la pena va ser suspesa amb la condició de no delinquir. També hi havia una ordre d'allunyament i prohibició de comunicar-se amb la dona, que va trencar. En veure-la, els dos haurien mantingut una discussió i ell l'hauria agredida. Ara s'enfornta a un any de presó.