L'home que ara ha estat processat pel crim és un escriptor jubilat de 74 anys i que ara fa gairebé un any va ser detingut a Castelló. L'acusat, Manuel M., és d'origen alemany, va arribar a Espanya els anys 60 i va tenir una empresa de traducció. En els dar-rers anys, ja jubilat, ha escrit diverses novel·les tot i que no ha aconseguit fer-se un nom en el sector.

En la seva declaració davant del jutge, l'acusat va negar ser l'autor del crim tot i que va reconèixer haver conviscut amb la noia durant uns dies en una finca que havia llogat a Ca l'Esteve. després li hauria donat diners perquè al cap d'uns dies marxés d'allà.

Al cap de poc temps després d'haver comès el crim i enterrat el cos al jardí, l'home, amb la dona i els tres fills, que desconeixien els fets, van anar a viure a la casa de Ca l'Esteve. S'hi van estar poc temps perquè al cap d'uns mesos es va traslladar i van anar a viure al País Valencià. Aleshores, l'home va iniciar el procés per vendre's la casa, operació que va culminar poc temps després. A més, a partir de llavors, segons la Guàrdia Civil, l'home va anar canviant de domicili per evitar que se'l relacionés amb l'homicidi, encara que va cometre alguns fets il·lícits que van motivar que es portessin a terme algunes detencions.