La responsable de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà dels Mossos a la regió central, Mònica Rosell, detalla que entre les denúncies per maltractament «hi ha casos de tot tipus: des de parelles joves fins a matrimonis de llarga durada», encara que destaca que en el cas de «les relacions més curtes és més fàcil presentar una denúncia i tallar la relació».

Maribel Ariza, agent de la mateixa oficina de Rosell, remarca que «hi ha parelles de poc temps que tenen una relació malaltissa», tot i que igual que Rosell detalla que en aquests casos és més fàcil tallar la relació que en parelles més llargues i en les quals fins i tot hi ha fills en comú. Aquests factors, diuen, a vegades poden frenar que es presentin denúncies. De fet, l'entorn social és un factor que també influeix en aquests casos, tant com perquè a la víctima li costi més de denunciar com per posar-li les coses fàcils. En contra, hi ha la por de no ser creguda o la vergonya d'explicar el que fa.

A l'altre costat de la balança hi ha l'ajuda que pot donar, com per exemple facilitar un lloc on anar o que pugin ajudar a fer conscient la persona de la situació, especialment quan l'actitud transcendeix l'àmbit estrictament de la llar. D'altra banda, Rosell i Ariza expliquen que quan una dona es dirigeix a comissaria és perquè ja ha pres la decisió de denunciar el seu cas perquè volen posar punt final a la situació que estan vivint, i recorden que és fer això és una decisió molt difícil perquè suposa denunciar la «persona que estimes».