Fiscalia i acusació han demanat la cerca i captura d'un dels cinc condemnats per abús sexual a una menor a Manresa aquest dimecres i no s'ha presentat.

El seu advocat s'hi ha oposat perquè entén que no és aplicable perquè la sentència encara no és ferma. La secció 22 de l'Audiència ha celebrat la vista per a resoldre la situació personal per a quatre dels condemnats per abús sexual a una menor a Manresa, dels quals se n'han presentat dos.

El cinquè dels condemnats té assenyalada una altra vista per al proper 17 de desembre. Serà després d'aquesta vista quan la sala resoldrà sobre la situació de tots ells. La fiscalia demana que els cinc condemnats ingressin immediatament a presó.

La fiscalia demana que els cinc condemnats per la violació de la fàbrica Vinyes ingressin ja a la presó

El tribunal va imposar a cinc joves penes d'entre 10 i 12 anys de presó i en va absoldre un altre que, a més, estava acusat per amenaces. També va absoldre un setè processat per omissió del deure d'evitar la comissió d'un delicte.

En el seu escrit de conclusions provisionals la fiscalia va considerar els fets com abusos sexuals, encara que finalment, en les conclusions definitives, va decidir elevar l'acusació a agressió sexual en el seu informe final, però l'Audiència va acabar descartant aquest delicte argumentant que la noia, que llavors tenia 14 anys, estava inconscient i per tant no es va produir violència ni intimidació.

Els fets van passar la nit del 29 d'octubre del 2016 en el marc d'una festa a l'antiga fàbrica Vinyes de Manresa. La sentència de l'Audiència de Barcelona no és ferma i el cas ha estat recorregut per la fiscalia i per l'acusació particular, que demanen que el delicte sigui considerat com una agressió sexual i no abusos, tal com diu la sentència. Per la seva banda, les defenses dels ara declarats culpables també ho han fet, però per demanar l'absolució dels seus clients, que sempre s'han declarat innocents.