El judici contra la manresana acusada d'una macroestafa que s'havia de celebrar ahir al matí va quedar suspès davant la possibilitat que les parts arribin a un acord. La vista oral estava prevista per a ahir però el tribunal va decretar un recés per estudiar algunes de les qüestions prèvies plantejades per les parts i ja no es arribar a celebrar. De fet, amb la suspensió de la sessió no van ni arribar a declarar les acusades ni cap dels testimonis que estaven citats per a la sessió prevista per ahir al matí. Durant el recés es va començar a obrir la possibilitat que les parts arribessin a un acord, fet que va anat retardant la represa del judici, fins que finalment el president de la sala va anunciar que la vista quedava ajornada fins a avui al matí.

Segons fonts coneixedores del cas, l'acord entre la defensa, la fiscalia i les acusacions particulars passaria perquè l'acusada reconegués els fets i acceptés de retornar les quantitats que presumptament va estafar. Es tractaria de les quantitats que fixa la fiscalia per a cadascun dels denunciants, que sumen un total de 778.150 euros. El principal escull perquè aquest acord tiri endavant és l'elevada xifra de persones que hi ha implicades en el cas, ja que ha de ser acceptat per totes. Segons l'escrit de conclusions provisionals de fiscalia, hi ha 27 afectats que reclamen recuperar els diners.

En aquest cas hi ha processades M. T. V. O., acusada d'un delicte d'estafa continuada i un altre d'alçament de béns; i per aquest últim delicte hi ha una segona acusada, la seva germana, P. V. O., a qui la primera hauria traspassat dos immobles amb l'objectiu de «salvaguardar aquests béns dels drets dels creditors», segons diu la fiscalia en el seu escrit d'acusació.

Per a la principal acusada, la fiscalia demana en el seu escrit de conclusions provisionals una condemna de sis anys de presó pel delicte d'estafa continuada i dos per alçament de béns, i per a la seva germana sol·licita dos anys de presó per aquest darrer delicte. Amb l'acord, però, aquestes penes serien rebaixades i les acusades evitarien entrar a presó.

Els fets, segons la fiscalia, van passar entre el 2005 i el 2010. L'acusada es presentava davant les víctimes com «una experta en el mercat de futurs i inversió en borsa» i els prometia uns elevats rendiments. Les primeres denúncies per aquest cas es van interposar el 2010, quan els afectats van començar a tenir problemes per recuperar els diners que havien entregat a l'acusada.