El ciberassetjador de menors que entrenava en un equip de cadets del CF Atlètic Gironella evitarà l'ingrés en un centre penitenciari. La fiscalia, l'acusació particular i la defensa han arribat a un acord de conformitat i ha estat condemnat a dos anys de presó, però com que l'acusat no té antecedents no haurà de complir la pena en un centre penitenciari. La vista de conformitat ha tingut lloc aquest dijous al matí en els Jutjats de Manresa.

La sentència especifica que Carlos R.B. és condemnat a un any per dues penes d'abús a menors i un any per corrupció de menors. Els fets van tenir lloc el 2013 i la fiscalia demanava en un principi una pena de set anys. També haurà de pagar mil euros a cada una de les cinc víctimes i no es pot apropar a elles a menys de mil metres durant dos anys i sis mesos.

La denúncia d'una mare va obrir el cas

Fonts policials van explicar el 2014 a aquest diari que la primera de les denúncies va ser del 12 de juny del 2013. En aquesta, una mare va explicar als Mossos que el seu fill, menor d'edat, "li havia explicat que parlava des de feia dies, a través de Facebook, amb una noia de 20 anys que li havia demanat poder mantenir relacions sexuals amb ell a canvi de 300 euros".

La segona denúncia va ser el 23 d'octubre. Aquesta vegada, una altra mare va explicar que "una dona s'havia posat en contacte amb ella per manifestar-li que hi havia fotos a Internet del seu fill on apareixia nu. Aquesta suposada dona, que es va presentar com a experta informàtica, va dir a la mare que podia esborrar les imatges del seu fill de la xarxa a canvi de mantenir una sessió de cibersexe. El seu fill li va dir que, efectivament, s'havia fet fotografies despullat, ja que una noia li ho havia demanat per Facebook i que l'havia coaccionat dient-li que en el cas de no satisfer les seves exigències, prendria represàlies envers ell".

Un altre menor va denunciar que "una noia em va passar unes fotografies d'un noi nu que ensenyava els genitals". Es dona el cas que aquestes fotos eren del menor objecte de les coaccions denunciades en els fets anteriors.

La darrera denúncia és del 6 de novembre, quan l'acusat hauria enviat fotos d'una menor nua a una altra nena a través de Facebook, però aquesta compartia el perfil amb la seva mare, que ho va veure.

Detingut el 2014

Tal com va informar Regió7 ara fa quatre anys, l'acusat va ser detingut el 8 de gener del 2014 i posteriorment va quedar imputat, però en llibertat amb mesures cautelars. El jutge va decretar la prohibició d'apropar-se a vuit menors d'edat, li va prohibir fer ús de les xarxes socials, apropar-se a cibercafès i a l'equip de futbol al qual entrenava.

Guardiola va demanar un reforç de la vigilància per evitar possibles problemes al poble

La notícia va causar sorpresa al Berguedà. L'alcaldessa de Guardiola de Berguedà en el moment de la detenció, Montserrat Ribera, va demanar als Mossos d'Esquadra un reforç del patrullatge al poble per evitar incidents relacionats amb la presència de C.R.B. El Club Atlètic Gironella també es va adreçar a la policia catalana per fer unes xerrades als joves que havien tingut el presumpte ciberassejtador de preparador per tal que ells i els pares rebessin informació del cas.