El PSC de Manresa ha enviat una carta a l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, com a reacció als recents episodis de violacions que s'han fet públics a la capital del Bages. La formació assegura que és moment que l'Ajuntament «entomi la iniciativa» i que l'alcalde convoqui «amb caràcter urgent» una nova reunió de la Junta de Seguretat Local».

En la carta, els socialistes afirmen a Junyent que els «quatre casos i cinc víctimes» coneguts enguany, «com vostè ja sap no són els únics que s'han produït a la nostra ciutat darrerament». Aquests casos són només els que han transcendit públicament als mitjans de comunicació, expliquen, però «segons les darreres dades del Sistema Estadístic de Criminalitat del Ministeri de l'Interior, el total de casos registrats de 'delictes contra la llibertat sexual' entre gener i setembre de 2019 han estat un total de 37» (un 85% per cent més que els registrats en el mateix període de l'any 2018). «I d'aquests 37 casos, segons les mateixes dades oficials, 10 casos han estat 'agressions sexuals amb penetració'».

D'aquesta manera, s'haurien de sumar aquests deu casos de violació als tres últims produïts aquest desembre, de manera que aquest any ja n'hi hauria hagut almenys tretze, i nou d'ells desconeguts.

«De fet» (continua el PSC), «és preocupant que en tots els indicadors estadístics de criminalitat» de l'Oficina Estadística Europea «menys en un (els robatoris de cotxes), senyor alcalde, s'ha produït un notable increment de la criminalitat». Amb tot, la taxa de criminalitat de la ciutat (infraccions penals per cada 1.000 habitants) és actualment de 52,7, per sota de la catalana (63,4) però superior a la mateixa taxa a Manresa del 2017 (42,5) o del 2018 (48,4).