En la seva compareixença d'ahir, el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va voler refermar el compromís de tot el Govern contra les agressions i delictes contra la llibertat sexual. En aquest sentit, el titular d'Interior va assegurar que «tots els departaments del Govern estem compromesos i treballant intensament per evitar» aquest tipus d'agressions i perquè «en el malaurat cas que es produeixi un delicte contra la llibertat sexual, establir tots els mecanismes i protocols per acompanyar les víctimes».

Davant l'increment de casos, Buch va afirmar que «és bo» que es coneguin els fets per incitar les dones «a denunciar» i que als homes «els quedi clar que seran perseguits i jutjats», i va recordar que els 24 presumptes autors dels casos que s'han produït a Manresa han estat detinguts, i la majoria, va dir, enviats a presó, i que les penes per als culpables d'aquests fets són «elevades».

També va apuntar la possibilitat de formar els agents implicats en la lluita contra aquest tipus de delictes, tot i que va reconèixer que la tasca de prevenció «és complexa» perquè alguns passen a la via pública, però molts en propietats privades. Per aquest motiu, va insistir que cal «treballar molt en la conscienciació i en la feina prèvia» i que «cap home pot actuar d'aquesta manera». També va remarcar que quan passen fets d'aquest tipus, «hi ha circuits que funcionen bé», com «l'abordatge i acompanyament psicosocial a la víctima».

D'altra banda, malgrat els 19 casos que hi ha hagut des de principi d'aquest any a Manresa, Buch va assegurar que, pel que fa a fets delictius, la ciutat no té una taxa elevada, i va assegurar que el problema no és «que calguin més efectius» policials.