Nou cas de violació múltiple a Manresa contra una menor. Una jove de 17 anys va ser agredida sexualment per tres joves a l'interior d'un cotxe al carrer Balmes, a la zona de les Noves Bases, el 17 de novembre. Els Mossos d'Esquadra van detenir entre dilluns i dimarts dos dels presumptes agressors, de 19 i 22 anys. Ahir, els dos joves, veïns de la capital del Bages i de nacionalitat espanyola, van quedar en llibertat, mentre que un tercer implicat en els fets, de moment, no ha pogut ser identificat.

Aquest és el quart cas que la policia ha donat a conèixer, i la cinquena víctima a la ciutat després de les denúncies pels fets a la fàbrica Vinyes, al carrer Aiguader i al carrer Hospital. Tres d'aquests casos han passat en només mig any. Mireia León, advocada de l'acusació, explica que els fets denunciats van tenir lloc al carrer Balmes, cap a la 1 de la matinada del dia 17 del mes passat. La noia, afirma, tornava a casa després d'acompanyar una amiga quan, passat l'ateneu Les Bases, va veure que a l'interior d'un vehicle «hi havia tres joves bevent i escoltant música». La noia en coneixia un i va entrar al cotxe.

«Ella era al darrere amb dos dels nois i un altre seia al lloc del conductor; li van oferir beure d'una ampolla d'aigua i a dins hi havia algun tipus d'alcohol que no ha sabut dir què era, i quan es va trobar malament i va dir que volia sortir, no la van deixar», relata León.

A partir d'aquest moment, va començar l'agressió sexual per part dels dos acompanyants: «Hi va haver penetració vaginal, anal i fel·lacions», afirma l'advocada, especificant que la víctima «plorava i va intentar defensar-se, tot i que no va poder evitar-ho» davant de la superioritat dels seus agressors. La persona que seia al davant també li hauria fet tocaments.

La noia «no recorda com va acabar despullada ni com va arribar a casa» i l'endemà, en despertar-se i anar al lavabo , va veure que sagnava. Tenia lesions, hematomes i una fissura anal. Ahir, als jutjats de Manresa, se li va fer una exploració per verificar el relat. La víctima coneixia un dels dos nois i en va poder identificar un altre, mentre que no va poder fer el mateix amb el tercer.

El jutge va decretar llibertat amb mesures cautelars per als detinguts. Després de declarar davant del jutge en funcions de guàrdia de Manresa, els dos detinguts van quedar en llibertat amb càr-recs. El jutge els obliga a comparèixer dos cops al mes als jutjats, se'ls ha impedit la comunicació amb la víctima i ha establert una ordre d'allunyament de 500 metres. Se'ls prohibeix estar a la via pública, a Manresa, de dilluns a divendres de 6 de la tarda a 7 del matí, i els caps de setmana de 3 del migdia a 7 del matí.