Col·lectius feministes de la ciutat de Manresa han convocat per a avui al vespre una manifestació nocturna contra les violacions i les agressions masclistes al centre de la ciutat. La convocatòria, oberta a «dones, bolleres i trans», i que és «no-mixta» és per a 2/4 de 8 del vespre a l plaça Europa. La convocatòria d'aquesta concentració es fa sota el lema «violadors ens trobarem de cara» i anima les participants a anar-hi amb «les teves amigues, veïnes, mares i àvies!».

Aquesta convocatòria s'ha fet després de la violació de la qual es va tenir notícia dijous d'aquesta setmana, quan va transcendir que dos joves havien passat a disposició judicial, dijous mateix, després de ser detinguts com a presumptes autors d'una agressió el 17 de novembre contra una noia de 17 anys d'edat en un cotxe a Manresa.

Aquesta mateixa setmana, dimecres, el centre de la ciutat també va ser escenari de dues concentracions contra les agressions sexuals després que s'haguessin detingut dos homes com a presumptes autors de dues violacions, una contra una menor d'edat i una altra contra una major d'edat, en un habitatge ocupat del carrer Hospital de la mateixa capital del Bages.