Dos dels cinc condemnats per abús sexual a una menor l'any 2016 a Manresa, el cas de la fàbrica Vinyes, es troben en recerca i captura. Aquest dimarts, un d'ells havia de comparèixer a l'Audiència de Barcelona i no s'hi ha presentat, igual que va fer el seu cosí la setmana passada. Se sospita que els dos, d'origen cubà, haurien fugit del país. Les penes imposades al grup van dels 10 als 12 anys.

Tots cinc acusats van ser citats a una vista per resoldre sobre la seva situació personal després que la Fiscalia sol·licités el seu ingrés a presó. Les vistes es van celebrar a porta tancada els passats dies 11 de desembre i avui, 17 de desembre. Dos dels quatre acusats citats a la primera vista, però, no van comparèixer tot i que l'advocat d'un va excusar-lo i va demanar comparèixer avui. Un cop feta la segona vista, l'Audiència ha dictat l'ordre de recerca i captura i ingrés a presó per als dos joves que no s'han presentat. De moment no s'ha fet públic des de quin dia no han comparegut al jutjat a signar.

L'advocat del condemnat que ha comparegut, David Maraver, creu que la fugida de dos dels condemnats pot perjudicar la resta, però demana que no s'apliqui la presó al seu client perquè la sentència encara no és ferma, la pena és menor a la sol·licitada inicialment i ell sí que ha comparegut sempre que se l'ha citat.