L'estudi EuroRap situa quatre trams de carreteres de la Catalunya Central entre els 10 amb més risc d'accident de tot Catalunya. D'aquests quatre trams de les comarques centrals, dos són a la Cerdanya i tenen un risc d'accidentalitat molt alt. En concret, es tracta del tram de l'N-260 i l'N-152 que uneix Alp amb la frontera francesa, i que apareix per primer cop en el top 10, i el tram que va de Llívia a Puigcerdà de l'N-154. Aquests trams tenen una mitjana d'1,7 i 1,3 accidents mortals a l'any, respectivament.

Les altres dues carreteres de la Catalunya Central són la C-59 entre Caldes de Montbui i Moià i la C-243c entre Martorell i Terrassa.

L'estudi es va presentar ahir a la seu del RACC amb la presència del seu president, Josep Mateu, el director de la Fundació del RACC, Lluís Puerto, el director del SCT, Juli Gendrau, el director general de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, Xavier Flores, i el president delegat de Mobilitat i Urbanisme de la Diputació de Barcelona, Pere Pons.

«L'informe té la pretensió d'analitzar l'accidentalitat a les carreteres catalanes», va explicar Lluís Puerto, que va indicar que la mostra analitzada és del 53% de la xarxa de carreteres de Catalunya (6.368 km), pel qual passa un 90% de la circulació de la comunitat. Puerto va remarcar que la dada més destacada és «l'estancament de la reducció de l'accidentalitat» en els últims 4 anys, que ha aturat una tendència a la baixa que es mantenia des de l'any 2000.