Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Manresa han detingut entre el 5 i el 19 de desembre, 10 homes d’entre 16 i 27 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Manresa, com a presumptes autors de 7 delictes de robatoris amb força a establiments comercials a la ciutat. Cinc dels detinguts estan pendents de passar a disposició judicial mentre que per a quatre d'ells el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs. A més, dels diferents arrestats, n'hi ha quatre que ho han estat en més d'una ocasió al llarg d'aquests mateixos dies.

Segons han informat fonts policials, les detencions són el resultat d’una investigació oberta durant el mes de novembre quan es va detectar un increment de robatoris a establiments comercials del centre i el nucli antic de Manresa.

Durant la investigació els agents van observar que els autors seguien un mateix modus operandi: forçaven la persiana i la porta d’accés de l’establiment i, un cop dins, sostreien diners i alguns objectes de valor.

Fins a data d’avui s’han detingut 10 persones implicats en set robatoris; una farmàcia, una perruqueria, un estanc, una botiga d’alimentació, una botiga de roba, una botiga d’informàtica i una clínica dental.

A més, quatre dels presumptes autors han estat detinguts més d’una vegada durant aquests dies per més d’un fet.

Les investigacions continuen obertes i no es descarten més detencions els pròxims dies.

Cinc dels detinguts passaran en les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Manresa. Els altres quatre detinguts van passar a disposició judicial fa unes setmanes i van quedar en llibertat amb càrrecs.

L’alarma va saltar aquest dimecres quan els comerciants del carrer Urgell van mostrar la seva indignació després que la nit de dimarts a dimecres, els lladres intentessin entrar en tres establiments del carrer i ho fessin en un del Born. La nit abans, la de dilluns a dimarts també es va consumar un robatori al mateix carrer d’Urgell.