La Policia Local d'Alacant va rescatar un home que es trobava atrapat a l'interior d'un incendi originat en el seu habitatge, situat al carrer Àguila i posteriorment va detenir una dona que ha confessat haver intentat cremar el matalàs on dormia la seva parella. La detinguda està acusada d'un presumpte delicte de maltractaments en l'àmbit familiar i temptativa d'homicidi amb danys.

La Policia Local d'Alacant va acudir la matinada de diumenge al domicili de la parella al voltant de les 4.40 hores, alertats per un incendi en un habitatge. En arribar, un menor de 14 anys va dir als agents que el seu oncle estava atrapat a l'habitatge incendiat. Els agents policials van accedir al pis, "inundat per un dens fum i sense visibilitat", i van aconseguir arribar fins a l'habitació on era l'home.

Un cop fora de l'habitatge, l'home va declararals agents que quan estava dormint es va despertar "per la forta olor" i va veure la seva dona "encenent el matalàs" i va explicar que amb posterioritat, el seu nebot va intentar apagar el foc, però va resultar impossible, per la qual cosa li va indicar que sortís de l'habitatge.

La detinguda ha confessat als agents policials ser la presumpta autora de l'incendi i ha admès haver cremat el matalàs on dormia la seva parella. A més, ha indicat que "no és la primera vegada que ho fa", ja que amb anterioritat ho va intentar de la mateixa manera, aconseguint apagar-ho i sense que la seva parella interposés denúncia.

Per a l'extinció de l'incendi es van desplaçar un total de tres dotacions dels bombers del Servei e Prevenció, Extinció d'Incendis i salvament (SPEIS), que van accedir a l'interior amb dotze efectius, van intervenir amb diverses línies d'aigua per l'interior i van aconseguir apagar el foc. L'habitació on es va originar el foc va quedar completament calcinada i la resta de l'habitatge va resultar parcialment afectat.

Els efectius sanitaris van atendre 'in situ' l'home de 48 anys i al menor de 14 anys per inhalació de fum, sense necessitat de ser desplaçats a un centre sanitari.

Els agents han detingut a la dona per un presumpte delicte de maltractaments en l'àmbit familiar i temptativa d'homicidi amb danys, que va ser informada dels motius de la seva detenció, així com dels drets que li assisteixen i posada a disposició judicial.