La nau 'Starliner' ha aterrat aquest diumenge a la base de White Sands, a Nou Mèxic, als Estats Units, després d'un intent fallit d'arribar a l'Estació Espacial Internacional (EEI) en el seu primer vol de prova no tripulat. La 'Starliner' té capacitat per transportar set astronautes.

"És la primera vegada que una càpsula de fabricació nord-americana i grandària humana ha aterrat a terra", ha destacat el compte de Twitter de l'Agència Espacial dels Estats Units, la NASA, que ha dit que ha estat un "aterratge en la diana".

L'administrador de la NASA, Jim Bridenstine, ha explicat que un error en el temporitzador va fer que la nau avortés el seu ascens a l'EEI perquè va activar els motors orbitals abans d'hora.

Aquest divendres el vicepresident de Boeing Space, fabricador de la nau, Jim Chilton, va informar que la 'Starliner' tornaria a la Terra en les següents 48 hores després del fracàs en el seu intent d'arribar a l'EEI.

La nau es va llançar en un coet divendres passat a les 6.36 hora local des de cap Canaveral amb el maniquí Rosie i equipat amb 15 sensors i uns 270 quilograms de càrrega per a l'EEI. La NASA va informar després que la nau del coet no havia encès els motors per poder aconseguir l'EEI.