El jutge ha deixat en llibertat tres detinguts que acumulaven un total de 51 antecedents i que robaven a gent gran després que sortissin del banc. La investigació es va iniciar arran d'una denúncia interposada a Esparreguera i els Mossos d'Esquadra de Martorell van detenir, el dilluns 16 de desembre, dos homes i una dona de nacionalitat colombiana, cubana i xilena, de 39 i 62 anys, i veïns de Cornellà de Llobregat, que presumptament robaven a persones grans quan sortien de retirar diners en bancs.

La investigació es va iniciar el mes de maig quan els investigadors van tenir coneixement d'un furt a una persona d'edat avançada a Esparreguera. L'autora dels fets havia seguit la víctima des de l'entitat bancària, on havia fet un reintegrament, fins al seu domicili i amb una excusa va aconseguir entrar al seu domicili, on li va sostreure els diners.

Gràcies a les gestions d'investigació, els agents van aconseguir identificar l'autora del furt i finalment, el 16 de desembre, van localitzar-la en un municipi del Baix Llobregat acompanyada de dues persones més. Els investigadors van seguir-los discretament fins a l'Hospitalet de Llobregat, on els tres membres del grup van sostreure 1.000 euros a una dona d'edat avançada amb mobilitat reduïda que acabava de fer un reintegrament en una sucursal bancària del municipi.

Immediatament, els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell van detenir-los i van aconseguir recuperar els diners sostrets.