Els Mossos d'Esquadra han portat a terme una operació contra el tràfic de drogues que s'ha saldat amb la detenció a Collbató de dos homes i una dona albanesos de 24, 27 i 35 anys, que tenien dues plantacions de marihuana. Una estava a Collbató, on s'hi van trobar 900 plantes mentre que l'altra plantació, ja en procés de desmuntat, era a Sant Cebrià de Vallalta, al Maresme, on es va detenir un quart home de 38 anys i també albanès.

La investigació va concloure el 10 de desembre i havia estat iniciada el juny d'enguany, quan es va detectar que en un domicili de Collbató s'hi estava manipulant el comptador de llum. En aquest domicili, a l'agost de 2016, ja s'hi havia desmantellat una plantació de marihuana i es va detenir als seus autors. De les gestions d'investigació es van identificar als inquilins del domicili i es va comprovar que el consum d'electricitat era trenta vegades més alt que l'habitual. Així mateix, els investigadors van localitzar una segona plantació a Sant Cebrià de Vallalta.

Finalment, el 10 de desembre es van detenir a tres membres del grup com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Posteriorment, es van localitzar al domicili de Collbató gairebé 900 plantes de marihuana així com una instal·lació perfectament preparada per al cultiu d'aquesta substància. Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

D'altra banda, en el marc d'una altra investigació, portada a terme pels agents de la comissaria de Martorell, gràcies a la informació rebuda per part de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca sobre una possible plantació de marihuana en una nau industrial del municipi, van desarticular també una altra gran plantació de marihuana.

Finalment, el 18 de desembre, els agents van localitzar a l'interior de la nau una plantació de marihuana en ple rendiment. També van localitzar un home de nacionalitat albanesa al seu interior que va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Es va sol·licitar al jutjat en funcions de guàrdia una entrada i registre, que es va fer efectiva durant la mateixa tarda, i els investigadors van requisar unes 1.900 plantes i van desmuntar totalment la instal·lació, amb un valor aproximat de 100.000 euros.