Prats de Lluçanès tindrà una oficina de proximitat dels Mossos d'Esquadra a mitjà termini, segons va informar ahir l'Ajuntament de Prats. Sempre segons el consistori, el compromís del departament d'Interior arriba després de mesos de treball coordinat, fruit de la petició feta per l'alcalde, Jordi Bruch, a principi del mes de juliol.

En la trobada mantinguda a l'inici de mandat, on van participar l'alcalde, el regidor Jordi Batriu, el conseller d'Interior, Miquel Buch i la cúpula dels Mossos, es va posar a disposició un espai als baixos de l'ajuntament vell per ubicar-hi l'oficina, i es va demanar més presència del cos policial al municipi i al Lluçanès. També s'augmentaran el patrullatge i els controls a Prats i al Lluçanès pel repunt de robatoris al territori.

La nova oficina de proximitat dels Mossos servirà per facilitar a la població certes gestions amb la policia, com denúncies, i evitar el desplaçament dels veïns a comissaries de les capitals de comarca més properes. L'obertura d'aquest nou espai anirà condicionada a les noves promocions de nous agents de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, amb una previsió de 1.500 nous agents en un termini mitjà.

Prats i els municipis del Lluçanès han viscut, en els darrers mesos, una onada de robatoris en domicilis particulars i comerços fruit també d'un model legislatiu que el govern de Prats de Lluçanès qualifica de «tou» i que considera que «incentiva aquest tipus de delictes». En aquest sentit, també segons el consistori, el departament d'Interior també s'ha compromès a augmentar la vigilància i el patrullatge a la comarca amb controls preventius similars als de l'anomenat operatiu Oikos, que consisteix a fer controls a les sortides principals de la C-25 a la zona que és, segons el departament d'Interior i els Mossos d'Esquadra, per on acostumen a entrar les bandes de lladres provinents de l'àrea metropolitana que actuen a casa nostra.

Segons s'informa, tot i que la població pot ser que no vegi patrulles al municipi, s'està actuant contra els robatoris perquè es paren aquestes bandes abans que arribin al lloc on volen cometre robatoris.