Mossos d'Esquadra de la Unitat de Seguretat ciutadana de Martorell conjuntament amb la Policia Local d'Esparreguera van detenir, el dilluns 13 de gener, dos homes de nacionalitat noruega i bosnià, de 59 anys i veïns de Salou, com presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues. Els detinguts estaven a l'interior d'una nau on s'hi va trobar una gran quantitat de plantes de marihuana.

Els fets van succeir la matinada del dia 13 de gener, quan efectius de la Policia Local d'Esparreguera van alertar als agents de la comissaria de Martorell d'una plantació de marihuana en una nau industrial del municipi.

Els agents de tots dos cossos policials es van adreçar al lloc i van comprovar que a l'interior de la nau, on van localitzar dues persones, hi havia una plantació de presumptament marihuana. De fet, tota la nau es trobava plena de cultius i de material destinat a aquesta finalitat.

Els agents, davant les evidències, van accedir a la nau i van detenir els dos homes com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de dogues.

Al dia següent, sota la tutela del Jutjat d'Instrucció número 7 de Martorell, els investigadors de la comissaria de Martorell van realitzar una entrada a la nau industrial, on es van comissar més de 3.000 plantes de marihuana, en diferents fases de creixement i vint bosses amb cabdells de marihuana embassades al buit, amb un pes total aproximat de vint quilograms. Així mateix es van comissar planters en hivernacles, una màquina professional de tancament al buit i una macro instal·lació pel seu cultiu, valorada en uns 120.000 euros.

Els investigadors calculen que la substància intervinguda en forma de cabdells, tindria un valor en el mercat negre d'uns 35.000 euros i, en relació a les plantes de marihuana comissades tindrien un valor en el mercat negre de més de 120.000 euros.

Els arrestats van passar a disposició judicial on el jutge instructor va decretar la llibertat amb càrrecs dels detinguts.