El periodista de Gironella Robert Calvo va ser víctima d'un robatori molt violent a Barcelona la nit del 15 al 16 de gener. Calvo, que treballa a l'emissora de ràdio Onda Cero i actualment resideix a Barcelona, ha denunciat a través de les xarxes socials que un jove li va intentar robar el telèfon mòbil i, en negar-se a donar-l'hi, aquest li va començar a propinar cops de puny i puntades de peu.

Calvo ha detallat la successió dels fets en declaracions a Regió7. El periodista berguedà explica que es dirigia a casa seva i en un punt proper a la Rambla del Raval va notar que algú anava enganxat darrere seu. Ell es va girar pel costat esquerre per veure què passava mentre pel dret li va aparèixer un individu que li va exigir que li donés el telèfon mòbil. «Li vaig dir que era meu i em va clavar un cop de puny a l'ull i em va començar a donar puntades de peu», explica el periodista, que a causa dels cops va acabar a terra.

Calvo portava una bandolera que el lladre se li va emportar després d'arrencar-la-hi però, per sort, mentre passaven els fets, havia tingut temps de posar-se el telèfon mòbil a la butxaca, de manera que finalment el lladre no l'hi va robar. A la motxilla, diu, hi portava les claus i alguns objectes personals. Quan va incorporar-se, a la zona hi havia cinc o sis nois més que no es van ni immutar, afirma el periodista, que sospita que el protegien. A més a més, afegeix que quan ell va començar a cridar «policia, policia», aquests joves se li van acostar, els va dir que no se li havien emportat el mòbil i encara se li van apropar més i van intentar assetjar-lo, fins que va aconseguir separar-se d'ells i va poder telefonar al 112.

Després de ser assistit pel SEM es va desplaçar a un CAP. També va ser atès pels Mossos d'Esquadra, que, segons explica, li van dir que fets com aquests passen tot sovint. També remarca que va poder descriure el lladre i que espera, si es fa alguna detenció d'algú que respon a la descripció que va facilitar, poder participar en una roda de reconeixement i, si es dona el cas, identificar-lo.

D'altra banda, el periodista es mostra satisfet de la resposta de l'Ajuntament de Barcelona, ja que, segons explica, s'han dirigit a ell, i els serveis socials del consistori també s'han posat a la seva disposició.