Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la matinada a Girona el sospitós de matar un paleta d'una pallissa a Puigcerdà la nit de divendres a dissabte. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) va seguir el rastre del suposat autor, que va fugir després dels fets, fins a la ciutat.

El cas, sota tutela del jutjat d'instrucció de Puigcerdà, està sota secret de sumari i és previst que el detingut passi a disposició judicial demà. Segons fonts properes a la investigació, el detingut, que és d'origen moldau i té 33 anys, hauria entrat al domicili de la víctima, Vasile Prodan Lucaci, amb la intenció de robar-li uns 3.000 euros que sabia que havia cobrat recentment. L'agressor hauria sorprès el paleta, que estava sol, l'hauria apallissat i finalment l'hauria asfixiat.

Segons van informar els Mossos d'Esquadra diumenge en un comunicat, la Policia Local de Puigcerdà va alertar cap a tres quarts de vuit del vespre de dissabte que havien trobar el cos sense vida d'un home al seu domicili. El cadàver tenia signes de violència.

La DIC de la regió policial del Pirineu van obrir una investigació, tutelada pel jutjat de guàrdia de Puigcerdà. Fonts properes a la investigació van confirmar que els agents van seguir la pista del sospitós fins a la ciutat de Girona. En concret, fins al pis d'uns familiars que està situat al passeig d'Olot, 58 de la ciutat. Els Mossos d'Esquadra el van detenir ahir de matinada als voltants de l'immoble, on segons fonts del cas el sospitós també havia viscut anteriorment.

Després de detenir-lo, ahir cap a dos quarts de dotze del migdia, els Mossos d'Esquadra van traslladar el detingut de nou fins al pis. Els investigadors, policia científica i la lletrada de l'administració de justícia van fer l'escorcoll autoritzat pel jutjat per buscar proves relacionades amb el crim. L'arrestat va estar present a l'escorcoll, assistit per l'advocat Josep Prat.

Segons fonts de la investigació, els agents buscaven, sobretot, diners i la roba que hauria portat en el moment en què presumptament va perpetrar el crim. Els Mossos d'Esquadra es van emportar del pis roba -que el mateix detingut va indicar que era en un armari- i uns 500 euros.

La investigació apunta que la víctima, un paleta de 62 anys d'origen romanès, havia cobrat recentment uns 3.000 euros i divendres passat va estar en algun bar de Puigcerdà prenent alguna cosa amb una altra persona. La principal hipòtesi apunta que va ser aleshores quan el detingut va saber que la víctima tenia diners.

Per això, ja de nit, hauria anat fins a l'habitatge de l'home amb la intenció de robar-li els diners. A dins de l'habitacle, l'home estava sol quan l'hauria sorprès l'assaltant. Segons fonts del cas, l'intrús li va clavar una pallissa i el va escanyar. L'autòpsia, que li van fer a l'Institut de Medicina Legal, haurà de confirmar les causes de la mort.

L'escorcoll que es va portar a terme ahir va acabar cap a les dues del migdia, quan els Mossos d'Esquadra es van tornar a emportar el detingut emmanillat. El cas està sota secret de sumari i és previst que el detingut passi a disposició del jutjat d'instrucció de Puigcerdà durant el dia de demà.