Els Bombers de la Generalitat han informat aquest matí de diumenge d'un accident mortal a Saldes. La víctima és un veí de Sabadell de 30 anys que dissabte es trobava caminant tot sol per la zona del coll del Verdet, a la muntanya del Pedraforca, i que va caure d'una alçada mínima d'entre 15 i 20 metres.

Els Bombers van rebre a les 18.06 hores de dissabte un avís de rescat de muntanya al Pedraforca. Segons les primeres informacions, dues persones van sentir la petició d'auxili d'un excursionista i van avisar els equips d'emergència.

Immediatament, es van posar en marxa tres unitats del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), juntament amb el Grup d'Emergències Mèdiques en rescats (GEM). També es van activar d'altres dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, així com dotacions del SEM i dels Mossos d'Esquadra.

Pels volts de les nou de la nit les es va poder accedir fins al lloc on es trobava la persona accidentada. Suposadament, el noi, de 30 anys i veí de Sabadell, es va precipitar des d'una alçada de 15-20 metres i va morir com a conseqüència de la caiguda.