L'Audiència de Barcelona jutjarà la setmana que ve tres Mossos d'Esquadra per un presumpte delicte de lesions durant la reducció d'un jove, veí de Navarcles, a Manresa. Segons consta en l'escrit de fiscalia al qual ha tingut accés Regió7, els fets van passar la matinada del 20 de juny del 2015, a la plaça Mil·lenari.

Segons consta en l'escrit de fiscalia, els agents dels Mossos d'Esquadra, «sense que consti la prèvia comissió de cap il·lícit penal que justifiqués una intervenció» sobre la víctima, els agents «van procedir a reduir-lo davant la creença que aquest pogués estar implicat en algun acte d'apoderament d'efectes». Segons el fiscal la reducció es va fer «amb un excés en l'exercici de la força» que van causar diverses lesions al jove, que en el moment dels fets tenia 18 anys.

Segons l'informe de fiscalia, el noi va patir diverses ferides, un hematoma i la fractura de l'escafoide dret. Arran de les lesions, el noi va requerir tractament quirúrgic que va consistir en la cura tòpic de les ferides, analgèsia, fred local i repòs relatiu així com també la immobilització del canell. A més, diu el fiscal, la víctima va patir una afectació del seus estat emocional i anímic, fet que va requerir de tractament ansiolític. També va patir un trastorn adaptatiu amb símptomes posttraumàtics.

Per tot això, el fiscal demana una multa de 15 euros diaris durant 12 mesos, que equival a 5.475 euros per a cadascun dels agents, així com una indemnització de forma conjunta i solidària de 9.200 euros per les lesions i 3.500 euros més per les seqüeles amb responsabilitat civil subsidiària del departament d'Interior de la Generalitat.