La Policia Local i els Mossos d'Esquadra han detingut, entre dilluns i dimarts, tres presumptes lladres que en total haurien fet quatre robatoris. Dos dels arrestats presumptament van robar al Caprabo del passeig de Pere III dimarts al vespre, i en van agredir el vigilant, i l'altre detingut, un menor d'edat, se l'acusa de tres robatoris amb violència i intimidació, dos dels quals en comerços de la ciutat i un a vianants.

El robatori al Caprabo es va produir dimarts cap a dos quarts de nou del vespre. Segons van explicar fonts policials, els joves van accedir al supermercat i en fugir, sense pagar els productes que havien agafat, van empentar el vigilant que intentava impedir que marxessin. Arran de l'empenta, el vigilant va acabar caient a terra. En arribar al lloc dels fets, els agents de la Policia Local es van trobar el vigilant que perseguia els joves i els va explicar el que havia passat, i van poder detenir els dos presumptes autors del robatori. Els arrestats són dos veïns de Manresa de 19 anys que ja tenen diversos antecedents per fets similars.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns un jove menor d'edat al qual acusen de tres robatoris amb violència i intimidació, segons han explicat fonts del cos policial.

Els tres robatoris es van produir a Manresa entre el 28 de gener i el 4 de febrer. El jove menor arrestat presumptament va robar en una farmàcia i en un establiment de drogueria del centre de la ciutat juntament amb una altra persona que no ha estat arrestada, motiu pel qual la investigació continua oberta. També està acusat de cometre un robatori a la via pública.

Segons van explicar fonts policials, els dos joves seguien sempre el mateix modus operandi. En els robatoris, el menor que va ser detingut exhibia un ganivet amb el qual intimidava el treballador al mateix temps que l'altre jove sostreia els diners de la caixa enregistradora. Un cop tenien el botí, els dos lladres fugien del lloc dels fets.

El robatori a la via pública pel qual s'acusa l'arrestat es va produir el 4 de febrer cap a les 11 de la nit. Segons les mateixes fonts, el jove es va acostar a dues persones i els va demanar tabac. Quan aquestes li van dir que no en tenien, les va amenaçar amb un ganivet, els va sostreure els telèfons mòbils que duien i va fugir del lloc dels fets.

Després de diverses indagacions, els investigadors van esbrinar que tots els robatoris havien estat perpetrats per les mateixes persones i aquest dilluns van identificar i detenir un dels presumptes autors a Manresa, el menor d'edat, que va passar a disposició de la fiscalia de menors.