Un brot de gastroenteritis ha afectat almenys 88 persones, la majoria menors que estaven allotjats en un hotel situat a prop de la zona de Pista Llarga de l'estació d'esquí de la Molina, on passaven la setmana blanca. Tot i això, entre els afectats també hi ha hagut adults i almenys una treballadora de l'establiment.

Els primers símptomes es van detectar dimecres d'aquesta setmana al vespre i un equip mèdic de l'Àrea Bàsica de la Fundació Hospital de Puigcerdà es va desplaçar durant la nit fins a l'establiment hoteler per atendre'ls in situ.

Posteriorment, cap a la mitjanit, dos dels adolescents afectats pel brot van ingressar a Urgències de l'Hospital de la Cerdanya, on van estar fins a primera hora del matí, segons van confirmar fonts del centre hospitalari. Dijous també es va desplaçar fins al centre hospitalari una treballadora i tres nens més, que també van rebre l'alta poques hores després de ser ingressats.

Des de la Fundació Hospital de Puigcerdà han explicat que el primer avís que van rebre, aquest dimecres, era per set nens que tenien diarrea, vòmits i febre. Aleshores, es van desplaçar a l'hotel dos metges, un de Bellver de Cerdanya i un altre de la capital de la comarca, i durant la nit de dimecres a dijous van acabar visitant 28 menors.

Al matí següent la xifra ja havia pujat fins als 65 infants i joves i vuit adults afectats, els quals van ser atesos, de nou, in situ per un equip format per dos metges, dues infermeres i una administrativa.

Els afectats per aquest brot cor-responen a grups d'escolars provinents de diferents comunitats autònomes de l'Estat espanyol i també de França. Una part dels joves afectats són provinents d'Elx i també n'hi ha de l'Alta Garona, al departament francès d'Occitània. De moment es desconeix si l'origen del brot està relacionat amb una intoxicació alimentària o un virus.