Els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals duen a terme des d'aquest dijous fins el dimecres vinent una campanya preventiva de controls "intensius" i "aleatoris" d'alcohol i drogues a carreteres i zones urbanes, coincidint amb la celebració del Carnestoltes. Els Mossos d'Esquadra tenen previst realitzar 576 controls de drogues i alcohol, dels quals 182 es faran el cap de setmana. D'altra banda, les policies locals del territori també reforçaran durant els dies de celebració del Carnestoltes, els seus controls d'alcohol i drogues. Trànsit fa una crida a la prudència en els desplaçaments per carretera amb la campanya 'Per Carnaval, no prenguis mal'.

Amb motiu de la celebració del Carnestoltes aquests propers dies, el Servei Català de Trànsit (SCT) fa una crida a la prudència en els desplaçaments per carretera, atès que la sinistralitat enguany ha incrementat respecte el 2019, amb 18 víctimes mortals, 5 més que l'any passat. Alhora, alerta que els caps de setmana continuen concentrant la majoria de sinistres mortals, període en què han mort el 61% del total de víctimes.

Els controls es duran a terme perquè l'alcohol i altres drogues, les distraccions (especialment el mòbil) o l'excés de velocitat o les infraccions d'una norma de circulació es troben darrere de la majoria d'accidents amb víctimes.

En les tres campanyes preventives de control d'alcohol i drogues de l'any 2019, es van denunciar 2.456 conductors per positiu en alcoholèmia i 911 per consum d'estupefaents.

0,0%, l'única taxa segura

El Servei Català de Trànsit recorda que l'única taxa d'alcohol segura és 0,0% i que el consum d'aquesta substància pot incrementar el risc de patir un accident de trànsit. Els principals efectes de l'alcohol passen per tenir reaccions i moviments més lents, problemes de percepció, atenció, control i coordinació o també increment de la somnolència.

D'altra banda, el consum d'estupefaents també altera les condicions físiques i psíquiques comportant un risc greu per a la seguretat dels usuaris. Els efectes de les drogues en la conducció són múltiples, com ara retardar el temps de reacció, disminuir la coordinació motora, mostrar actitud agressiva i imprudent o provocar marejos i son, entre d'altres.

Pel que fa al Carnaval de Platja d'Aro, el dissabte 22, a partir de les 15 hores, s'habilitaran dues mesures especials, a la GI-662 (tram S'Agaró-Castell-Platja d'Aro) i a la C-31 (tram de la rotonda de la Nàutica). A partir de les 19 hores del dissabte 22, s'adoptaran altres mesures per facilitar la sortida dels vehicles que provenen de la població de Platja d'Aro, per la carretera GI-662 i per la carretera GI-666.

Amb motiu del Carnaval de Sitges, dissabte 22, diumenge 23 i dimarts 25, entre les 19 hores i les 24 hores, es tallarà al trànsit la sortida 30 de Sitges Centre de la C-32, en sentit sud. Les sortides alternatives seran la 31(Sitges Nord), la 26 (Vilanova i la Geltrú) i la 28 (Sant Pere de Ribes).