La urbanització de les Brucardes va ser, aquest divendres al vespre, l'escenari d'un nou robatori en un habitatge. Aquest cop, però, la col·laboració entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Fruitós va permetre arrestar dos dels presumptes lladres en un control al peatge de la C-16, a Castellbell. Es dona la circumstància que els Mossos van trobar joies al voral de la carretera, on els lladres les haurien deixat en detectar el control policial.

Segons han explicat fonts de la Policia Local de Sant Fruitós i dels Mossos d'Esquadra, un veí va alertar la policia local que hi havia uns homes a l'interior d'una casa. Tot i que els agents es van desplaçar ràpidament fins al lloc dels fets, els individus van aconseguir fugir. La Policia Local va muntar controls al mateix municipi i també va visionar les càmeres de seguretat de la població, gràcies a les quals es va poder detectar el vehicle amb el qual viatjaven i poc després va ser interceptat en un control que els agents de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra estaven fent a la C-16, al terme municipal de Castellbell i el Vilar.

Al vehicle en què viatjaven els dos homes, que van acabar detinguts, els Mossos d'Esquadra hi van localitzar un tornavís, lots, dos tapaboques i guants. A més a més, a un dels ocupants també se li va trobar una arracada a la butxaca dels pantalons. Tot seguit, els agents van poder confirmar que l'arracada era un dels objectes que acabaven de sostreure del domicili de les Brucardes. Davant d'aquests fets, els agents van detenir les dues persones, albanesokosovars de 26 i 42 anys, acusades d'un delicte de robatori amb força a l'interior de domicili.

L'endemà dels fets els Mossos van tornar a la zona on havien aturat els lladres, ja que tenien indicis que els detinguts podien haver llançat els objectes sostrets abans de ser aturats al control policial.

Allà, els agents van trobar, entre les herbes del marge de la carretera, un tapaboques amb diverses joies a l'interior i un parell de guants. Totes les joies que van trobar al marge de l'autopista havien estat sostretes de la casa de Sant Fruitós de Bages.

Els darrers robatoris dels quals tenia constància fins ara a les Brucardes van tenir el mes de novembre passat, en el marc d'una onada que també va afectar habitatges de la urbanització de Pineda de Bages, també al terme de Sant Fruitós.