Els Mossos d'Esquadra van detenir el 18 de febrer passat, un jove de nacionalitat marroquina, de 23 anys i veí de Manresa que, amb l'ajut d'un altre noi, es va apropiar amb violència dels telèfons de dos passatges que feien el trajecte de Ferrocarrils Manresa a Barcelona. En un dels dos casos van arribar a donar un cop de peu a la víctima, que va caure fora del comboi. Se li imputa un delicte de robatori amb violència i intimidació i un delicte de furt.

La investigació es va iniciar a finals del mes d'octubre, quan els investigadors van tenir coneixement d'un robatori amb violència i un furt, en un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, mentre realitzava el trajecte de Manresa a Barcelona, concretament entre els municipis d'Olesa de Montserrat i Martorell.

Els investigadors van comprovar que en un dels fets, els autors van sostreure amb violència a la víctima un telèfon mòbil, inclús van arribar a donar-li un cop de peu que el va fer fora del comboi. Amb pocs minuts de diferència també van furtar al descuit un segon mòbil a una l'altre víctima.

Gràcies a les gestions d'investigació i a les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat del mitjà de transport, els agents van aconseguir identificar a dos dels autors dels fets.

Finalment, el 18 de febrer, els investigadors es van desplaçar fins a Manresa on van detenir un dels presumptes autors. La segona persona investigada es trobava ingressada en un centre penitenciari per a joves.

L'arrestat, amb 22 antecedents policials, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Manresa que va decretar el seu ingrés a presó.