L'episodi de fort vent que aquest dilluns afecta Catalunya, i en especial les comarques d'interior, ha deixat al Bages i a l'Anoia registres que feia 11 anys que no es veien (des del 24 de gener del 2009), com una ratxa de 92,2 km/h que s'ha detectat a Castellnou i una de 89,3 km/h a la Paladella. A tot Catalunya, la més forta ha estat una ratxa de vent de 160,6 km/h registrada als 1.668 metres del Puig Sesolles, al Montseny.

Els Bombers han rebut un total de 34 avisos a la regió central. Entre els més destacats, hi ha la caiguda d'una branca sobre un cotxe, a Sant Fruitós de Bages, a la carretera de Berga, a l'alçada del polígon Casanova. La branca ha causat danys al vehicle però no hi ha hagut ferits.

A Manresa, els Bombers també han actuat a la plaça de Sant Domènec, alertats per la possible caiguda d'uns vidres, encara que malgrat la seva vistositat, amb el camió escala al mig de la plaça, l'actuació, segons fonts dels bombers ha quedat en una falsa alarma.

A l'Anoia hi ha hagut tres avisos per vent i a un altre a Martorell.

A més de vent, a municipis com Sallent, Santpedor i Súria ha caigut pedra -en punts de forma intensa- i els carrers han quedat emblanquinats.

Un ferit a Palamós i cobertes de pavellons destrossades a Cervera i Canet d'Adri

A tot Catalunya, els Bombers han atès 727 serveis pel vent. Les regions amb més incidències són l'àrea metropolitana, amb 389 avisos, i Lleida, amb 80, on la majoria d'actuacions han estat per retirar o assegurar elements caiguts o a punt de caure, com ara teulades, coberts, tendals, arbres i cables.

A Cervera (Segarra) i a Canet d'Adri (Gironès) ha volat la coberta del pavelló esportiu. A Palamós (Baix Empordà), una persona ha resultat ferida en caure-li una teula. Els Bombers han rebut l'avís a les 9.22 hores. L'afectat ha estat atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La zona ha quedat acordonada i tècnics municipals revisen l'edifici.

Protecció Civil demana precaució en els desplaçaments i en les activitats a l'aire lliure, ja que les ratxes màximes de vent poden superar els 72 quilòmetres per hora. Els plans Ventcat i Procicat estan en estat de prealerta.