La plataforma dels aliments de la Fundació del convent de Santa Clara de Manresa va ser objecte d'un robatori ahir a la matinada, segons va poder saber Regió7. Els presumptes lladres van forçar la porta del pati, van entrar a les instal·lacions de la Plataforma dels Aliments i se'n van endur un ordinador portàtil, 250 euros i material d'oficina. Segons van explicar fonts de la fundació a aquest diari, els fets haurien tingut lloc la nit de dilluns a dimarts.

Responsables de la plataforma van trobar forçada la porta del pati, que connecta amb el magatzem de la constructora Salido (propietària del local del Banc dels Aliments), a primera hora d'ahir al matí. Per allà és per on haurien accedit els lladres a l'interior del local de la plataforma, ja que la porta d'entrada principal, a la carretera de Vic, no presentava cap signe d'haver estat forçada.

Els lladres se'n van endur diners que l'entitat guardava en un armari amb clau per fer compres puntuals de productes com ara sabó -només es van emportar bitllets, les monedes les van deixar, segons fonts de l'entitat-; un portàtil que utilitzen com a eina de treball per gestionar el dia a dia de la plataforma i que emmagatzema documentació diversa; i també material d'oficina entre el qual hi havia bolígrafs, retoladors, caixes de fulls DIN A4 i sobres de paper.

Malgrat rebentar les portes d'alguns armaris, els autors del robatori no se'n van endur menjar ni altres productes bàsics que hi ha a la Plataforma dels Aliments. Tampoc van tocar els deu ordinadors de taula que hi ha dins les instal·lacions, segons les mateixes fonts. La fundació va denunciar el robatori ahir davant dels Mossos d'Esquadra, que van obrir una investigació dels fets.