Un home de 47 anys és el primer manresà afectat per coronavirus, malaltia que va contraure en estar en contacte amb un altre cas positiu per Covid-19 de València. Segons ha pogut saber Regió7, el malalt va trucar al 061 seguint les recomanacions de la Generalitat i es van activar els protocols marcats pel Departament de Salut. Va ser atès al domicili, on continua, i presenta símptomes lleus.

El del bagenc és un dels deu nous casos a Catalunya que Salut ha fet públics aquest dimecres. Els altres són una dona de 23 anys de Barcelona i que va anar de vacances a Milà; una dona de 53 anys i un home de 52 anys, tots dos de Girona, que són contactes de casos confirmats prèviament de la Covid-19; un home de 39 anys que viu a Barcelona, que va viatjar a Bèrgam i Milà; un home de 40 anys, de Barcelona, i que va viatjar a Milà; un home de 30 anys de Barcelona que va estar amb persones que van viatjar a Itàlia; i tres persones que han estat en contacte amb un cas anteriorment confirmat: una dona de 61 anys, un home de 51 anys i una dona de 86 anys, tots ells de Barcelona. A alguns d'aquests pacients, com el cas del manresà, ja se'ls està fent atenció assistencial d'hospitalització domiciliària.

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una intervenció al Parlament, ha reiterat un missatge de confiança en el sistema de salut de Catalunya i en els seus professionals, "que ho estan donant tot" amb una situació de complicació afegida com és la del coronavirus. "Volem protegir les persones que ens han de cuidar i per això tenim especial cura amb els professionals sanitaris, amb mesures específiques orientades", ha reblat.

Vergés ha afegit que Salut està intensificant la informació sobre el coronavirus SARS-CoV-2 perquè aquesta arribi a tota la ciutadania, especialment la informació que té relació amb la cura de les persones més vulnerables. I ha volgut posar l'èmfasi en el fet que el Govern en la seva totalitat s'ha reunit per assegurar que tots i cadascun dels seus membres disposin de "tota la informació i puguin ser-ne transmissors en les seves respectives responsabilitats", per resoldre dubtes i inquietuds".

Un home de 82 anys amb malalties cròniques mor a Euskadi

Fins ara, a tot l'Estat espanyol s'han registrat dues morts per coronavirus. La més recent és la d'un home de 82 anys amb malalties cròniques que ha mort aquest dimecres a Biscaia, segons ha informat el Departament de Salut del govern basc. L'home tenia una pneumònia. En les darreres hores el País Basc ha registrat quatre nous casos de Covid-19, per la qual cosa la xifra en aquesta Comunitat Autònoma ascendeix a 21 (16 a Àlaba, 2 a Guipúscoa i 3 a Biscaia). De tots ells, a 14 se'ls fa seguiment domiciliari i 7 són a l'hospital, un dels quals a l'UCI.

L'altre víctima es va conèixer ahir, dimarts. Es tracta d'un home de València que va morir el 13 de febrer i que no s'ha sabut que estava infectat pel coronavirus fins que se li ha fet una segona anàlisi.