El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha rebaixat la protecció policial a seus judicials que fins ara s'establien en el marc del dispositiu Toga. En un escrit, Barrientos manté la protecció policial "presencial i permanent" a la seu del TSJC i a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, però en canvi rebaixa aquesta presència a 22 jutjats catalans on, fins ara, la presència d'agents també era permanent, i ara serà "dinàmica". La decisió arriba després d'un informe dels Mossos en el que comunica que en els últims dos mesos només s'ha produït un episodi de "baixa rellevància" en les seus judicials, i que no identifica "riscos futurs".

Davant d'aquest informe, Barrientos ha decidit "adequar la intensitat" del dispositiu Toga i rebaixar la presència policial a les seus judicials de Balaguer, Berga, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Martorell, Mollet del Vallès, Olot, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farnés, Solsona, Tarragona, Tortosa, Valls, Vilanova i la Geltrú i Vic. Si fos ara la protecció policial era "presencial i permanent", ara passarà a ser "dinàmica durant tot el dia", complementada amb "una protecció estàtica a intervals i durant els diferent torns de matí, tarda i nit".

Aquesta decisió judicial alliberarà molts efectius als Mossos d'Esquadra, ja que el cos havia de destinar patrulles de manera permanent a fer vigilància d'edificis judicials i la mesura anava en detriment d'altres funcions de vigilància que podia fer el cos ja que els efectius d'agents han estat els mateixos en aquest període.

El dipositiu Toga es va ordenar després que una acció de sectors independentistes embrutéssin les portes de la seu judicial amb fems coincidint amb la celebració del judici del Suprem contra el govern català pels fets de l'1-O. L'ordre de vigilància permanent s'aplicava des del mes de febrer del 2019.