No havia anat a treballar ni a acompanyar un malalt, sinó a comprar un gat Barcelona. Un veí de Manresa ha trencar el confinament a l'agafar el cotxe per anar a comprar la mascota, però els Mossos d'Esquadra l'han enxampat aquest divendres al matí quan tornava a casa, i l'han sancionat. Ha estat un dels tres conductors multat aquest matí en el control que la policia ha muntat al peatge de Castellbell i el Vilar, a la C-16, per evitar que ciutadans es desplacin aquest cap de setmana a segones residències.

La mascota li ha sortit cara al manresà,i és que la sanció per transitar aquests dies; si no és per raons de feina, una urgència sanitària o per acompanyar una persona depenent; és de 600 euros. A part, dos conductors més, membres d'una mateixa família que anaven en dos vehicles, també han estat multats per la policia al voler desplaçar-se cap a França des de València, a on resideixen.

Els Mossos volen evitar que els ciutadans se'n vagin de cap de setmana i per aquest motiu han instal·lat un punt de control al peatge bagenc de la C-16, a Castellbell i el Vilar. Es tracta d'un punt molt transitat per habitants de la zona metropolitana que es desplacen a la Catalunya Central o als Pirineus. La policia també adverteix que si aquests conductors es troben un altre punt e control, tornaran a ser sancionats.

En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit -SCT- adverteix que hi haurà controls a diferents punts de la xarxa viària del país per evitar la mobilitat de trànsit el cap de setmana. També recorden que el confinament inclou no fer activitats esportives a l'aire lliure i a la natura i per aquest motiu demana a la ciutadania que no agafi el cotxe a primera hora del matí ni a la nit per escapolir-se de la vigilància policial. A l'àrea metropolitana de Barcelona, la circulació ha caigut un 49,2% respecte un divendres habitual, i fins a les 8 del matí hi han circulat 78.139 vehicles.