Els Mossos d'Esquadra han detingut un funcionari de la presó de Lledoners acusat d'intentar introduir droga en aquesta presó. L'home ha quedat en llibertat amb càrrecs per ordre judicial i ha estat expedientat per la Generalitat, que l'ha apartatr cautelarment de les seves funcions,

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, el funcionari de presons va ser detingut dilluns passat pels Mossos d'Esquadra, després d'una investigació dels serveis penitenciaris de la Generalitat, davant les sospites que traficava amb droga durant l'exercici de les seves funcions a la presó.

En el marc de la investigació, que van iniciar els serveis penitenciaris i van culminar els Mossos d'Esquadra, es va sotmetre a un seguiment el funcionari, que finalment va ser detingut dilluns passat, a primera hora del dia, quan s'incorporava al torn de matí.

Els Mossos d'Esquadra van registrar el vehicle del funcionari i van localitzar una placa d'haixix de 120 grams, que suposadament portava preparada per introduir-la a centre de Lledoners i passar-la a interns, que després la revendrien a d'altres presos.

El detingut ha passat ja a disposició del jutjat número 3 de Manresa, que ha acordat la seva llibertat amb càrrecs, segons les fonts.

Paral·lelament, els Serveis d'Inspecció de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, dependents de la conselleria de Justícia de la Generalitat, han obert un expedient per adoptar mesures cautelars contra el funcionari i apartar-lo del servei temporalment.

No obstant això, l'expedient intern no es pot resoldre de manera definitiva fins que acabi el procediment judicial, encara en curs.