El jutge ha enviat a presó un veí de la Cerdanya que va ser enxampat quan transportava 3,6 quilos de cocaïna. La detenció es va fer aquest dilluns i l'arrestat és un home de 49 anys i de nacionalitat portuguesa. Estar acusat de ser el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Segons han explicat fonts policials, els fets van succeir el passat dilluns durant un control de pas que es va muntar a altura del punt quilomètric 0,9 de la carretera GI-400, dins del terme municipal d'Alp, per tal de garantir el compliment de les mesures decretades en l'estat d'alarma.

Cap a les 9 del vespre van aturar un vehicle ocupat per una persona que, a banda de no donar cap explicació coherent del motiu del desplaçament, es va presentar molt nerviós. Els agents van sospitar que podria realitzar alguna activitat il·lícita i van revisar el vehicle.

En el maleter van trobar una bossa que contenia 4 paquets plastificats i envasats al buit que contenien 3,6 quilograms de cocaïna. Davant aquesta troballa es va detenir el conductor com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

El valor econòmic de la droga comissada superaria els 600.000 euros.

El detingut va passat aquest dimecres a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà, que va decretar l'ingrés a presó.