Protecció Civil ha alertat de l'increment del cabal en el tram baix del riu Lobregat com a conseqüència de les pluges de les darreres hores. Davant del risc d'inundacions en zones properes al riu, guals i passeres ha demanat extremar les precaucions.

Els Bombers de la Generalitat han atès entre les 21.30 hores d'aquest dimecres i les 7.00 hores d'aquest dijous 28 avisos relacionats amb les pluges, la majoria fins a la mitja nit i cap greu. Per zones, 13 avisos han estat a la regió metropolitana nord, set a la sud, cinc a Tarragona, dues a Girona i una a la regió central.

A la Seu d'Urgell, la N-145 està tallada al trànsit des d'ahir pel trencament d'una canonada d'aigua.

El primer servei dels Bombers a les comarques centrals per la pluja va ser ahir al vespre, a les 20.22 h, a Avià, per retirar un arbre caigut a la carretera de Greuges. A Cardona, a les 20.47 h, un arbre també va caure al barri dels Collassos. A l'Anoia, a Piera, una canonada d'aigua va rebentar al carrer dels Planters, segons fonts dels Bombers, que hi van treballar amb una dotació, a les 20.59 h.

A les 21.08 h, a Olesa de Montserrat, el cos d'emergències va rebre un avís per revisar un baixant pluvial d'un terrat al carrer d'Anselm Clavé. L'embornal s'havia embossat.. Hora i mitja més tard, a les 22.39 h, un altre arbre es va partir i va caure a la via pública a Vilanova del Camí. També a l'Anoia, en aquest cas a Igualada, al carrer dels Països Baixos, els Bombers van realitzar un servei ja de matinada, a 2/4 de 2, en aquest cas per l'incendi d'una pila de ferradures.