La CUP va registrar ahir al Parlament una petició de compareixença en comissió de la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, i del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, perquè informin sobre els accidents laborals, dos dels quals mortals, que han tingut lloc a la mina de Vilafruns en poc més d'un mes.

El text de les peticions sol·licita explicacions sobre els accidents laborals de Vilafruns i demana la compareixença dels inspectors de Treball que han actuat durant els darrers dos anys a les mines del Bages, perquè informin sobre les actuacions que han dut a terme en aquest període.

La formació antisistema també demana que compareguin en seu parlamentària els representants de l'empresa ICL Iberia Súria&Sallent, i els representants de l'empresa berguedana Montajes Rus perquè informin sobre els accidents.

Segons explicaven ahir a Regió7 fonts sindicals, és previst que avui mateix es reuneixi la direcció d'Iberpotash per abordar la situació que deixa aquesta segona mort aquest fatídic mes de juny.