Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat tres homes, de 18 i 20 anys, veïns de Manresa i nacionalitat marroquina com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació. Els fets van tenir lloc poc abans, a la Muralla de Sant Francesc.

Cap a 1/4 de 8 del vespre, una parella d'avis estava passejant quan, de sobte, la senyora va notar que la tocaven per l'esquena i, en girar-se, va patir una forta estrebada que li arrencava la cadena d'or del coll. Tot i la rapidesa dels fets, la senyora va poder veure el lladre i als seus dos companys, que per facilitar la fugida, van empentar els dos avis contra la paret del carrer.

Els lladres no van tenir por d'actuar en una zona molt concorreguda i amb nombrosos testimonis que van atendre la parella en un primer moment mentre alertaven al 112 i facilitaven la descripció dels tres nois, que van fugir en direcció a la plaça Porxada.

Tot just després dels fets, i abans de rebre l'alerta, una patrulla de mossos de paisà va veure els tres joves, coneguts policialment, prop del lloc i coincidien plenament amb els detalls que poc després els van fer arribar des de la central. Això va permetre agilitzar la recerca dels presumptes autors.

Un dels tres joves va ser arrestat al carrer Bruc. Era el presumpte autor material de l'estrebada, un jove de 18 anys. La recerca va continuar fins que a les 21 hores es va detenir al carrer Sobrerroca els altres dos joves que haurien participat en l'assalt.

Els detinguts, tots tres amb nombrosos antecedents, van passar divendres davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.