La Guàrdia Civil ha desmantellat quatre plantacions de marihuana i ha detingut sis persones per presumpta comissió de delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric en diverses localitats de la província de Barcelona, entre d'altres, a Sant Fruitós de Bages, segons van informar ahir fonts del cos policial.

En concret, les operacions s'han dut a terme a Barberà del Vallès, Sant Fruitós de Bages i Tor-relles de Llobregat, i s'han fet en col·laboració amb els agents de la policia local d'aquests dos darrers municipis.

En total, amb aquest operatiu s'han pogut desarticular tres organitzacions criminals dedicades al cultiu i el tràfic de marihuana que havien dissenyat i posat en funcionament quatre plantacions interiors. En els escorcolls, s'han pogut intervenir fins a 3.735 plantes i també 70 quilos de droga processada i disposada per a la seva venda.

Quant a les afectacions del fluid elèctric, la companyia elèctrica estima que s'ha defraudat un total de 308.088 kw, utilitzats per subministrar energia a la instal·lació de les plantacions que s'havien fet en interiors.